Kamerkoor

Concerten Kamerkoor Nieuwe Vaart 13 en 14 oktober 2018

 

Op zaterdagavond 13 oktober en zondagmiddag 14 oktober zal Kamerkoor Nieuwe Vaart weer van zich laten horen. De concerten met als titel A Female Touch zijn onderdeel van het Festival Mystieke Vrouwen dat dit najaar zal plaatsvinden in en rond Utrecht. Een muziekfestival waar vele professionele musici te horen zullen zijn: instrumentalisten, vocale solisten en koren. Tevens zijn er lezingen. Het Festival draait om Mystieke Vrouwen. Vrouwen die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van het christendom, zoals bijvoorbeeld Hadewijch en Hildegard von Bingen en de Utrechtse Mystieke Vrouwen Suster Bertken en Alyt Ponciaens.  In de aanloop naar het Festival is er een voorprogramma waaraan Kamerkoor Nieuwe Vaart zijn medewerking verleent.

Het concertprogramma  A Female Touch zal bestaan uit voornamelijk vrouwelijke componisten en/of tekstschrijvers. Van Elaine Hagenberg zingen we o.a. ‘O love’ en ‘The Music of Stillness’. Van Sarah Quartel staat o.a. ‘Sweet Child’ en ‘Wide Open Spaces’ op het programma. Verder van Ola Gjeilo het prachtige ‘Ave Generosa’ en ‘O Frondens Virga’ van Drew Collins, beide op tekst van Hildegard von Bingen. Maar ook een arrangement van ‘Underneath the Stars’ van folkzangeres Kate Rusby en het mooie Keltische nummer ‘Song for the Mira’ dat Europese bekendheid kreeg door een uitvoering van Anne Murray.  Een heel divers programma van klassiek tot volksmuziek.

Data:
Zaterdagavond 13 oktober Geertekerk (Geertekerkhof 23, Utrecht). Aanvang 20:15 uur. Direct kaarten reserveren klik hier.
Zondagmiddag 14 oktober Torenpleinkerk (Schoolstraat 5, Vleuten). Aanvang 15:15 uur. Direct kaarten reserveren klik hier.
Voor meer info over de concerten, het Festival Mystieke Vrouwen en kaarten reserveren: klik hier. Kaarten zijn dit weekend ook nog verkrijgbaar bij de ingang van de kerk.

 

Afbeeldingsresultaat voor geertekerk utrecht

TheaterkoorAcademie Michiel Rozendal

Foto Torenpleinkerk Adafoto 3 concert

foto-1-concert