Over Michiel

Opleiding

Michiel studeerde, naast het behalen van zijn diploma leraar basisonderwijs,  in 2000 af voor de richting Schoolmuziek aan het conservatorium van Utrecht. Hij volgde daar pianolessen bij Henk Ekkel, zanglessen bij Lieve Geuens en directielessen bij Krijn Koetsveld. Hij volgde diverse Kurt Thomas cursussen waar hij directielessen kreeg van onder meer Jos van Veldhoven, Daan Admiraal en Daniël Reuss. Hij heeft de  Meerjarige dirigentenopleiding van de toenmalige Stichting Nederlandse Korenorganisaties gevolgd.1IMG_0032_1 (2)

Musical

Michiel was muzikaal leider van de kinderen bij de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en De Tweeling van Joop van den Ende Theaterproducties en Dik Trom van Rick Engelkes Producties. Tevens was hij muzikaal supervisor van de musical Kruimeltje. Hij was muzikaal leider van de kinderen in de musical Waanzinnig Gedroomd van producent Cook a Dream en repetitor bij de musical Afblijven, Spijt en Razend van Carry Slee van Homemade Productions. Daarnaast is hij thans werkzaam als vocal coach van de kinderen in de musical The Lion King van Stage Entertainment.

 

 Televisie

Voor tv was Michiel o.a. jurylid van het programma Wie wordt Kruimeltje van de AVRO, pianist van het programma-item UitveRKKoren en dirigent tijdens de uitzendingen rondom Allerzielen van de KRO-RKK. Verder werkte hij mee als muzikaal leider van de kinderen aan diverse uitzendingen van het Musical Awards Gala en de Musical Sing Along van de Uitmarkt. Hij was te zien in de making-of van Waanzinnig Gedroomd van de VARA. Michiel is zangcoach – koordirigent van Kinderen voor Kinderen van BNN-VARA waarvoor hij o.a. zijn medewerking verleende aan het programma Kinderen voor Kinderen pakt uit en Op weg naar Kinderen voor Kinderen Live in Concert.

 

Koren

Als dirigent was hij verbonden aan diverse koren waaronder Theaterkoor Marcello. Momenteel is hij dirigent aan zijn eigen TheaterkoorAcademie en dirigent van Kamerkoor Nieuwe Vaart en diverse ad hoc ensembles/koren. Afgelopen januari was hij dirigent van het Kinderkoren Festival van de Nationale Opera.

fotografie Kim Krijnen

Onderwijs

Tot 2008 was Michiel als muzikaal leider en regisseur op de musicalafdeling van Kunstencentrum Nieuwe Vaart. Daarnaast was hij ook groepsleerkracht en vakleerkracht muziek in het basisonderwijs. Momenteel is hij als zangdocent verbonden aan het Institute for Performing Arts Lucia Marthas.